19 kjappe med Marie Syrdalen Skjæggestad

Marie Syrdalen Skjæggestad

* Alder: 21

* Øvelse: 400m hekk

* Klubb: Tyrving

* Yrke/studier: Studerer fysioterapi.

* Personlige rekorder på utvalgte distanser: 400m hekk: 58,68. 400m: 55,33.

 

1. Tre ord som beskriver deg som løper? Offensiv, spenstig og viljesterk.

2. Hva betyr løpetrening for deg? Løpetrening betyr ikke alene en del av jobben for å bli en bedre utøver, men mest av alt gleden jeg får av det! En løpetur kan hjelpe meg å klarne tankene og gjør meg lettere til sinns. Endorfiner er naturlig dop!

3. 3 ”fun facts” om deg selv? 1) Jeg er ekstremt værsyk. 2) Jeg pusser ofte tennene i dusjen. 3) Jeg elsker å spille gitar og synge, og det er min beste avkobling.

4. Kan du si noe du selv tror på, men som andre vil være uenige med deg i? Et saltvannsbad kan kurere alt (nesten).

5. Hvordan ser din “perfekte dag” ut? Hvis det er sol, blir dagen stort sett veldig bra uansett! Men den perfekte dag for meg, er en sommerdag. En lett naturlig intervall i skogen på morgenen før det stupes i sjøen - fortsatt med treningstøyet på. Deretter står en god lunsj for tur, gode venner, høy aktivitet og masse sprell.

6. Beste løpsopplevelse? Ungdoms-OL i Georgia, fordi landet hadde slått voldsomt på stortromma arrangementsmessig og jeg var så heldig å få med meg en medalje.

7.  Beste motivasjonstips? Minn deg selv på følelsen av å få til gode løp og hvor gøy det er, og sett deg klare mål. Jeg har vært dårlig på sistnevnte, fordi jeg er litt «happy go lucky» av type, men har lært viktigheten av å ha klart for seg hva man jobber mot.

8. Drømmeferie? Dykkerferie ved Great Barrier Reef i Australia før alt liv der forsvinner.

9. Hva inspirer/ motiverer deg i treningshverdagen? Jeg blir inspirert av andre utøvere som får det til, på tvers av idretter. I treningshverdagen motiveres jeg av godt treningsmiljø og målbar fremgang. For meg er det veldig viktig å ha det gøy på trening. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke kunne gjort jobben helt alene. Jeg elsker forøvrig alt av små konkurranser.

10. Foretrukket måltid før kvalitetsøkt/konkurranse? Havregrøt på melk med banan og bær.

11. Hvis du kunne invitert til en 4-stjernersmiddag med hvem du ville - død eller levende – hvem ville du invitert? Hvorfor? Brigit Skarstein, Nelson Mandela og Taylor Swift. Fordi alle på hver sin måte er personer jeg finner veldig inspirerende. Taylor Swift er litt min «guilty pleassure», men jeg har alltid likt henne... Tror det kunne blitt en fin gjeng på middag, altså!

12. Hovedfokus for å bli en bedre løper? Å gjøre jobben, også på tyngre dager.

13. Viktigste avgjørelse for å bli god til å løpe? Å være god til å løpe består av flere elementer, derfor har jeg mer tro på de mange små avgjørelsene man tar underveis i utviklingen for å bli en god løper. Min viktigste avgjørelse var kanskje å til slutt «velge friidrett» fremfor andre idretter, som jeg i lang tid kombinerte med løpingen.

14. .. og dummeste avgjørelse som kan hindre dette? Man kan gjøre mye dumt... Men å trene ensidig og feil, for så å bli lei og/eller skadet.

15. Hvilken annen idrett/sport skulle du gjerne vært god i? Freeski - å være helt stjerna på påskeskirenn. Neida... - joda! Jeg synes det ser veldig kult ut.

16. Forbilde? Jeg synes Christina Vukicevic er et veldig godt forbilde. Hun var en god idrettsutøver, hun fremmer gode verdier og er en skikkelig fin person. Eller Sydney Mclaughlin fordi hun er verdens beste hekkeløper på min distanse.

17. Favorittøkt? Spesifikke hekkeøkter eller 10x200m intervall som restøkt hvor det bare er å flyte.

18. Når er du eller har du vært umotivert for løpingen? Hva gjør du for å få tilbake motivasjonen? Jeg blir demotivert av skader og sykdom naturligvis. Jeg har vært litt uheldig der, men likevel klart å holde et relativt bra nivå. Derfor har jeg prøvd å bruke nettopp det som motivasjon og tenkt «hvor bra» det kan bli hvis man bare klarer å holde seg frisk og skadefri. Jeg ble for eksempel fullstendig satt ut av trening og konkurranser i 2016 grunnet sykdom, da fokuserte jeg på andre ting som gjorde meg glad. Det er viktig å ikke gå helt i kjelleren når det butter, fordi sånn er idretten og det er ikke alt man kan styre eller forutse. For meg hjalp deg å gjøre andre ting iden perioden og få idretten litt på avstand, for å så bli supermotivert når det endelig lettet.

19. Dilemma: Over eller under terskel? Over. Jeg løper tross alt 400m hekk.

Forfatter

Andreas Grøgaard

Andreas Grøgaard (f. 1992) har en bachelorgrad i psykologi og en mastergrad i ledelse- og organisasjonspsykologi. Han er svært interessert i en rekke idrettsgrener (fotball, langrenn, friidrett osv.), men har selv hovedsakelig bedrevet langdistanseløping siden 2012. Hans personlige rekord på maraton er (foreløpig) 2:28:42.

Andreas har de seneste årene drevet et enkeltpersonforetak for treningskonsultasjon, samt relaterte aktiviteter og tjenester. Han er også initiativtaker til prosjektene ”Breaking Marathon Limits” og ”Breaking2:30”, som tar sikte på å inspirere og oppmuntre løpere til å pushe sine egne grenser og ta ut sitt potensiale – uansett nivå. Engasjementet for kondisjonsidrett kommer også til uttrykk gjennom rollene i redaksjonskomiteen til Kondis, som Runner’s Worlds løpeskoekspert, som instruktør og reiseleder for Springtime, samt som ambassadør for Torshov Sport Runners.

Gjennom BML kan Andreas tilby:

  • Bedriftstreninger
  • Personlig treningsprogram
  • Tekst (artikler, taler, innhold, foredrag etc.)
  • Produktanmeldelser
  • Foredrag om trening
  • PT-timer

Les mer