20 kjappe med Nina Wavik Ytterstad

* Øvelse: Langdistanseløp
* Klubb: SK Vidar
* Yrke/studier: Rådgiver Helsedirektoratet
* Personlige rekorder på utvalgte distanser: 5 km: 18.57. 10 km: 37.27. Halvmaraton: 1:20:19. Maraton: 2:51:04.

1. Tre ord som beskriver deg som løper? Disiplinert, strukturert og tålmodig.

2. 3 ”fun facts” om deg selv? 1) Kåret til «Veitvet-prinsesse» i 1978. 2) En særlig trofast seer og lytter til NRK og P1. 3) Elsker vafler. PB 12 vaffelplater på en kveld.

3. Kan du si noe du selv tror på, men som andre vil være uenige med deg i? Bruken av tredemølle. For meg, et kontrollert, effektivt og målbart hjelpemiddel i hverdagen.

4. På hvilken måte har din bakgrunn som håndballspiller bidratt til suksess som langdistanseløper? Fightervilje og godt utviklet konkurranseinstinkt. 

5. Hvordan ser din “perfekte dag” ut? Morgenøkt, litt hvile, litt jobb, ny økt og avslutte med en god middag med venner.

6. Beste løpsopplevelse? Vanskelig å velge blant mange gode opplevelser, men det å krysse målstreken i Valencia maraton i2017 etter skadeavbrudd, scorer høyt. Som en god nummer to kommer en langtur på myke stier rundt La Graciosa (Lanzarote) med hyggelig folk (les: Runar Gilberg og Gloria Vinsted).

7. Beste motivasjonstips? «Man blir ikke god av å ligge på sofaen». Lag avtaler med venner/familie dersom dørstokken er for høy.

8. Drømmeferie? Aktivitetsferie. Løpe i fjellene i Mellom-Europa i solskinn (ikke selvopplevd, bare drømmer - foreløpig).

9. Hva inspirer/ motiverer deg i treningshverdagen? Veien til målet.

10. Foretrukket måltid før kvalitetsøkt/konkurranse? Pizza eller havregrøt med mye godt på.

11. Hvis du kunne invitert til en 4-stjerners middag med hvem du ville - død eller levende – hvem ville du invitert? Hvorfor? a) Gert Ingebrigtsen: La meg inspirere - om mulig enda mer og diskutere treningsprinsipper. b) Cecilie Skog: Høre om livets lære og det å reise seg igjen etter en personlig krise. c) Bjørn Eidsvåg: Livet handler om mer enn å løpe/konkurrere - utvide perspektivet.

12. Hovedfokus for å bli en bedre løper? Nysgjerrig og åpen for nye innspill.

13. Viktigste avgjørelse for å bli god til å løpe? Lytte til kroppen og gjøre nødvendige prioriteringer. Kontinuitet og ha troen på det man driver med. Tålmodighet.

14. .. og dummeste avgjørelse som kan hindre dette? Å kjøre på uten evne til å justere.

15. Hvilken annen idrett/sport skulle du gjerne vært god i? Langrenn.

16. Forbilde? Alt for mange til å trekke frem en spesiell. Alle de som legger ned et betydelig antall treningstimer for å konkurrere med flagget på brystet og spre glede til alle oss andre.

17. Favorittøkt? Intervalløkt på mølla med farts- og lengdevariasjon, f.eks.: 12-3-6-3-9-3-1-1 min., 2 min. pause. Intensitetsone: 3-4-3-2-3-4-4-4.

18. Når er du eller har du vært umotivert for løpingen? Når jeg er småskadet.

19. Som rådgiver i Helsedirektoratet, har du et motto/mantra for en mer aktiv hverdag? Alle monner drar!

20. Dilemma: Over eller under terskel? Har vanskelig for å holde igjen og kan trene for hardt på enkelte økter.

Forfatter

Andreas Grøgaard

Andreas Grøgaard (f. 1992) har en bachelorgrad i psykologi og en mastergrad i ledelse- og organisasjonspsykologi. Han er svært interessert i en rekke idrettsgrener (fotball, langrenn, friidrett osv.), men har selv hovedsakelig bedrevet langdistanseløping siden 2012. Hans personlige rekord på maraton er (foreløpig) 2:28:42.

Andreas har de seneste årene drevet et enkeltpersonforetak for treningskonsultasjon, samt relaterte aktiviteter og tjenester. Han er også initiativtaker til prosjektene ”Breaking Marathon Limits” og ”Breaking2:30”, som tar sikte på å inspirere og oppmuntre løpere til å pushe sine egne grenser og ta ut sitt potensiale – uansett nivå. Engasjementet for kondisjonsidrett kommer også til uttrykk gjennom rollene i redaksjonskomiteen til Kondis, som Runner’s Worlds løpeskoekspert, som instruktør og reiseleder for Springtime, samt som ambassadør for Torshov Sport Runners.

Gjennom BML kan Andreas tilby:

  • Bedriftstreninger
  • Personlig treningsprogram
  • Tekst (artikler, taler, innhold, foredrag etc.)
  • Produktanmeldelser
  • Foredrag om trening
  • PT-timer

Les mer