21 kjappe med Didrik Hermansen

1. Tre ord som beskriver deg som løper? Strukturert, ærlig og sta.

2. 3 ”fun facts”om deg selv? Trener aldri med pulsbelte, har gått på ballett og elsker å hugge ved.

3. Kan du si noe du selv tror på, men som andre vil være uenige med deg i? Jeg tror man skal gjennomføre den treningen man har planlagt. Unntaket er selvsagt skade, men en sliten kropp er ingen unnskyldning for å droppe eller korte ned på en økt. Alleer slitne mot slutten av intervalltreningen, så unngå å finne unnskyldninger som gjør at du gir deg før du skal.

4. På hvilken måte har din bakgrunn som håndballspiller bidratt til suksess som langdistanseløper? Jeg tror årene mine på håndballbanen har vært positive på løpingen pga. mye styrketrening og spensttrening. Jeg har alltid følt jeg har sterke ben. I tillegg har jeg i mange år belastet kroppen min mer helhetlig på håndballbanen enn når jeg løper, noe som har fordelt belastningen mer over hele kroppen. Jeg tror også koordinasjonen min har blitt trent opp godt, med mange bevegelser i ulike retninger, noe kroppen også utsettes for i terrengløp/fjelløp.

5. Hvordan ser din “perfekte dag” ut? Dette er noe jeg har tenkt mye på. Dager jeg er fornøyde med legger jeg merke til og noterer meg hva slike dager inneholder. Jeg har som mål å ha så mange perfekte dager som mulig. Jeg vet nå at en perfekt dag for meg inneholder trening (helst løpe i fjellet/skogen), en forkortet dag på jobb,tilbringe mye tid med de jeg er glad i og spise sunn mat jeg selv har lagd.

6. Beste løpsopplevelse? Min første store internasjonale seier i Cortina/Italia da jeg vant Lavaredo Ultra Trail i 2015.

7. Beste motivasjonstips? Det er bedre å trene en treningsform som gir 80 % effekt og som du elsker, enn å trene en økt som gir 100% effekt som du misliker.

8. Drømmeferie? Hytta på fjellet.

9. Største utmerkelse som idrettsutøver? Årets Ultraløper 2015, delt ut av Norges Friidrettsforbund.

10. Hva inspirer/ motiverer deg i treningshverdagen? Jeg motiveres av målene jeg har satt meg og trangen etter å nå dem.

11. Foretrukket måltid før kvalitetsøkt/konkurranse? Ingen. Jeg ønsker ikke å være avhengig av mat jeg kanskje ikke får tak i på reise.

12. Hvis du kunne invitert til en 4-stjerners middag med hvem du ville - død eller levende– hvem ville du invitert? Hvorfor? Gordon Ramsy, så jeg kunne fått noen tips,Carl Lewis, min barndoms største forbilde, og Ricky Gervais, for å få opp stemningen!

13. Hovedfokus for å bli en bedre løper? Jeg mener den viktigste faktoren for å bli en bedre løper er kontinuitet. Det å unngå skader og sykdom slik at man kan trene slik man ønsker og har planlagt uke etter uke er det som gir resultater.

14. Viktigste avgjørelse for å bli god til å løpe? Sett deg tydelige mål.

15. .. og dummeste avgjørelse som kan hindre dette? Ikke forstå hva som kreves for å nå det målet du har satt seg.

16. Hvilken annen idrett/sport skulle du gjerne vært god i? Turn.

17. Forbilde? Nei.Jeg inspireres av prestasjoner og gjennomføringen av disse.

18. Favorittøkt? 6 timers løpetur alene i fjellet.

19. Når er dueller har du vært umotivert for løpingen? Det har jeg aldri opplevd. Den dagen jeg ikke finner glede med å løpe håper jeg å finne glede med noe annet.

20. Som naprapat, har du et motto/mantra for en mer aktiv hverdag? Jeg vil slå et slag for hverdagstrimmen. Alle små valg vi står ovenfor hver eneste dag som kan gjøre at dagen blir aktiv eller inaktiv. Jeg tenker på det å gå trappa framfor heisen, sykle/gå til butikken etc.

21. Dilemma: Over eller under terskel? Under.

Forfatter

Andreas Grøgaard

Andreas Grøgaard (f. 1992) har en bachelorgrad i psykologi og en mastergrad i ledelse- og organisasjonspsykologi. Han er svært interessert i en rekke idrettsgrener (fotball, langrenn, friidrett osv.), men har selv hovedsakelig bedrevet langdistanseløping siden 2012. Hans personlige rekord på maraton er (foreløpig) 2:28:42.

Andreas har de seneste årene drevet et enkeltpersonforetak for treningskonsultasjon, samt relaterte aktiviteter og tjenester. Han er også initiativtaker til prosjektene ”Breaking Marathon Limits” og ”Breaking2:30”, som tar sikte på å inspirere og oppmuntre løpere til å pushe sine egne grenser og ta ut sitt potensiale – uansett nivå. Engasjementet for kondisjonsidrett kommer også til uttrykk gjennom rollene i redaksjonskomiteen til Kondis, som Runner’s Worlds løpeskoekspert, som instruktør og reiseleder for Springtime, samt som ambassadør for Torshov Sport Runners.

Gjennom BML kan Andreas tilby:

  • Bedriftstreninger
  • Personlig treningsprogram
  • Tekst (artikler, taler, innhold, foredrag etc.)
  • Produktanmeldelser
  • Foredrag om trening
  • PT-timer

Les mer