21 kjappe med Jon Ilseng

1. Tre ord som beskriver deg som løper? Strukturert, målbevisst og treningsglad.

2. Et par ”fun facts” om deg selv? Jeg har vært DJ og jeg følger overhodet ikke med på internasjonal løping. 

3. Kan du si noe du selv tror på, men som andre vil være uenige med deg i? At jeg egentlig føler jeg ikke er så seriøs.

4. Har din utdanning og arbeidserfaring innen media og kommunikasjon bidratt til utvikling og suksess som langdistanseløper? Jeg er glad i å forenkle. Da tror jeg man kommer raskere til kjernen av problematikken. Det har helt klart hjulpet. Dessuten kan jeg dramaturgi. Lev livet ditt på en måte som gjør deg til historiens helt.

5. Hvordan ser din “perfekte dag” ut? Løpemessig så er det perfekt dersom jeg gjennomfører det som står på planen. Så enkelt finner man lykke med løping.

6. Beste løpsopplevelse? Praha Halvmaraton 2018. 1:13:43.

7. Beste motivasjonstips? Bruk så kort tid du kan fra du har bestemt deg for å trene til du faktisk er ute og trener. Jeg skifter gjerne mens jeg legger ungene, så er jeg klar med en gang de har sovnet.

8. Drømmeferie? Fjelltur i Norge.

9. Hva inspirer/motiverer deg i treningshverdagen? Folk som gidder å prøve.

10. Foretrukket måltid før kvalitetsøkt/konkurranse? Spiser kornblanding og yoghurt hver dag til frokost. Også før konkurranser.

11. Hvis du kunne invitert til en 4-stjerners middag med hvem du ville - død eller levende – hvem ville du invitert? Hvorfor? David Bowie. En fyr på evig søken etter å fornye seg.

12. Hovedfokus for å bli en bedre løper? Kontinuitet, mengde og terskeltrening.

13. Viktigste avgjørelse for å bli god til å løpe? Meld deg inn i en løpeklubb, eller få et nettverk som kan mer enn deg. Motivasjon kommer ikke til deg. Du må oppsøke den. Og ingenting motiverer mer enn motiverte folk.

14. .. og dummeste avgjørelse som kan hindre dette? Ikke synes synd på deg selv. Og slutt å klage. Det er ikke noe verre for deg enn for andre (med noen få unntak).

15. Hvilken annen idrett/sport skulle du gjerne vært god i? Fotball.

16. Forbilde? Thomas Stordalen.

17. Favorittøkt? 4x2k rett under terskel. Så lange drag at det ikke går for fort. Og greit med tid rundt terskel.

18. Når er du eller har du vært umotivert for løpingen? Når jeg sliter, ikke får til det jeg prøver på og må kutte noen økter. Man må stå i det så snur det til slutt.  

19. Har du et motto/mantra for en mer aktiv hverdag? Sett deg et mål og start NÅ.

20. Til tross for at bloggen din heter «Overterskel» - i et dilemma: Over eller under terskel? Jeg trener rolig og fornuftig rundt terskel. Stilen, språket og engasjementet i bloggen prøver jeg derimot å legge på et konkurransenivå - overterskel. Det jeg skriver skal potensielt kunne være viktig for den som leser.

  1. (Løpe)Motto? "Run for your life!"

Forfatter

Andreas Grøgaard

Andreas Grøgaard (f. 1992) har en bachelorgrad i psykologi og en mastergrad i ledelse- og organisasjonspsykologi. Han er svært interessert i en rekke idrettsgrener (fotball, langrenn, friidrett osv.), men har selv hovedsakelig bedrevet langdistanseløping siden 2012. Hans personlige rekord på maraton er (foreløpig) 2:28:42.

Andreas har de seneste årene drevet et enkeltpersonforetak for treningskonsultasjon, samt relaterte aktiviteter og tjenester. Han er også initiativtaker til prosjektene ”Breaking Marathon Limits” og ”Breaking2:30”, som tar sikte på å inspirere og oppmuntre løpere til å pushe sine egne grenser og ta ut sitt potensiale – uansett nivå. Engasjementet for kondisjonsidrett kommer også til uttrykk gjennom rollene i redaksjonskomiteen til Kondis, som Runner’s Worlds løpeskoekspert, som instruktør og reiseleder for Springtime, samt som ambassadør for Torshov Sport Runners.

Gjennom BML kan Andreas tilby:

  • Bedriftstreninger
  • Personlig treningsprogram
  • Tekst (artikler, taler, innhold, foredrag etc.)
  • Produktanmeldelser
  • Foredrag om trening
  • PT-timer

Les mer