23 kjappe med Julie Alexandra Wahr-Hansen

Fullt navn: Julie Alexandra Wahr-Hansen
Alder: 28 år
Øvelse: OCR Obstacle Course Racing (Hinderløp)
Klubb: Konkurrerer i team og nasjonalitet, ikke klubb.
Yrke/studier: Personlig trener/Ingeniørfag Bioteknologi og Kjemi
• Personlige rekorder:
- Rangert topp 8 i verden som kvinnelig OCR-løper
- 2 x 1. plass Red Bull Conquer the Castle
- 3 x 1. plass The Grid Malta
- Diverse podium-plasseringer i Toughest Tour, Nordic Race, Tough Viking, Bootcamp Survival, Viking Race,
- 3000m 10:02
- 5000m 17:57

1. Tre ord som beskriver deg som person og idrettsutøver? Strukturert, dedikert og modig

2. Hva betyr idretten for deg? Først og fremst er det tonnevis med endorfiner, adrenalin, oppturer og nedturer i OCR. Som i de fleste idretter er det små marginer mellom suksess og rett og slett det å gå skikkelig på trynet. I OCR er det virkelig ikke over før det er over. Konkurransene er spekket med hinder og spenning fra start til mål; alt kan skje. Man får virkelig utfordret seg i alle ”disipliner”. Styrke, balanse, fart, utholdenhet, kondisjon, taktikk og ikke minst psyken! Du lærer deg å være tøff i huet og ikke gi deg. Miljøet og samholdet i idretten er veldig godt og inkluderende på tvers av landegrensene verden rundt. Mine konkurrenter betyr mye for meg. Vi gråter og ler sammen, samtidig som det er de som pusher meg og idretten fremover. Jeg elsker jaget etter å sprenge nye grenser og å jakte de små marginene. Det er en livsstil!

3. 3 ”fun facts” om deg selv?
- Kan absolutt ikke bruke ullgenser når jeg har vått hår. Får helt fnatt bare av tanken
- Jeg snur alltid flippen på Red Bull boksen rundt, mellom sippene, for å dekke til og minimalisere eventuelle bakterier i å havne nede i drikken, fra omgivelsene rundt.
- Har jeg mye å tenke på og ikke får sove, kan jeg finne på å stikke ut å løpe et par mil eller ta meg en biltur, midt på natten.

4. Kan du si noe du selv tror på, men som andre vil være uenige med deg i? Livet er best utenfor komfort sonen.

5. Kan du beskrive innholdet i en typisk treningsuke?
- 3 kvalitetsøkter (harde økter) for å bygge kondisjon. Typisk intervaller løp.
- 1 langkjøringsøkt for å bygge utholdenhet.
- 1 spesifikk OCR-økt. Konkurransespesifikk økt/teknikk trening
- 2-3 styrkeøkter.
Jeg trener som regel 2 økter om dagen, så resten er rolig kondisjonstrening (løp, rulleski, langrenn, sykkel, landevei, roing, padling).

6. Hva er det optimale målet med idrettskarrieren? VM-gull. Jeg har vert med i VM to ganger og ett EM. Alle har endt i alvorlige skader. Så jeg føler jeg absolutt har noe ugjort og har ikke fått vist hva jeg faktisk er god for. Må lære å ”holde meg på beina”, hehe…

7. På hvilken måte har jobben som personlig trener hos Driv Trening hjulpet deg som idrettsutøver og vice versa? Det har gitt meg muligheten til å kunne styre arbeidshverdagen min selv og tilrettelegge for mitt eget treningsarbeid, konkurranser og reising. Teamet på Driv består av en veldig motiverende og idrettsglad gjeng som gir accept og forståelse for det å være en ”sær idrettsutøver”. Motsatt har idretten gitt meg enormt mye erfaring og kunnskap som jeg tar med meg inn i mitt arbeid på Driv.

8. Hvilken annen idrett/sport skulle du gjerne vært god i? Åh vanskelig! Jeg digger det meste av sport og idrett, men jeg innbiller meg at jeg egentlig er født på feil plass og skulle hvert en rå surfer.

9. Forbilde? Mamma!? Sterkeste og snilleste mennesket jeg kjenner.

10. Hvis du kunne invitert til en 4-stjerners middag med hvem du ville - død eller levende – hvem ville du invitert? Hvorfor?
- JT aka Jan Thomas. Vi deler samme syn på mat og han er jo Norges Mr Hollywood. Han vil bli et fint bindeledd med de andre gjestene.
- Bradley Cooper. Crushet da!  
- Avicci. Så jeg kunne gitt han en skikkelig stor klem.

11. Hvordan ser din “perfekte dag” ut? En helt sinnsykt rå treningsøkt på morgningen, god flyt på jobben med masse å gjøre og bra mennesker rundt meg. Jeg elsker små hverdagsgleder og det å skape mini-eventyr. I det jeg legger meg på puta for natten og kan si til meg selv, i dag var du god Julie, med check på dagens ”to does”, da er dagen komplett.

12. Har du noen uvaner?
- At jeg spiser tunfisk (ifølge min samboer, haha).
- Støv på hjernen (også ifølge min samboer).
- Jeg våkner ofte av at jeg er sulten om natten og må stå opp for å spise.

13. Har du noen ritualer? Har en helt fast oppvarmingsrutine på konkurransedag.

14. Hva er din ”guilty pleasure”? TUC-kjeks (av alle ting).

15. Største høydepunkt i livet så langt? Mitt lille tantebarn, Indiana, i USA. Hun er ett år nå og jeg er kjempe stolt tante. Gleder meg til Covid er under kontroll, så jeg endelig kan få møte henne.

16. Hva skal du gjøre når du blir pensjonist? Da skal jeg trene masse og reise rundt i varme strøk 24/7 sammen med min kjære og venner.

17. Beste idrettsopplevelse? Så mange kule opplevelser! Men tror faktisk jeg skal trekke frem ett mesterskaps-oppkjøringsløp jeg hadde i 2019, Navy Race. Alt klaffet og kroppen responderte så sykt bra på sommerens trening. Det satte en ny standard, selvtillitsboost og en flytfølelse jeg alltid jakter i mine løp.

18. Favorittøkt? 12 x 1000m.

19. Beste motivasjonstips? Just do it!

20. Drømmeferie? USA med familie og venner spekket med masse aktivitet, fart og moro. Helst kombinerer jeg ferien med en liten ”treningssamling”. Alltid kult å trene i og oppleve nye omgivelser og natur.

21. Hva inspirer/motiverer deg i treningshverdagen? Jeg har aldri vært vanskelig å be med på en treningsøkt hvis jeg vet den kan gjøre meg bedre. Jeg motiveres av å jakte progresjon og forbedring. Samtidig skal jeg ikke legge skjul på at endorfiner er ganske deilig! haha

22. Foretrukket måltid før kvalitetsøkt/konkurranse? Foretrukket og foretrukket, men det er havregrøt som er standarden! Det har vært mange ekstremt stusselige hotellfrokoster.

23. Tips til a) film, b) dokumentar og c) bok?
a) Parasite (2019) for å sjokkere litt med en film jeg ikke tror du har sett. Hva skjedde på slutten der liksom!?
b) Free Solo
c) Jeg er dyslektiker, så Calculus for Scientists and Engineers :P

Forfatter

Andreas Grøgaard

Andreas Grøgaard (f. 1992) har en bachelorgrad i psykologi og en mastergrad i ledelse- og organisasjonspsykologi. Han er svært interessert i en rekke idrettsgrener (fotball, langrenn, friidrett osv.), men har selv hovedsakelig bedrevet langdistanseløping siden 2012. Hans personlige rekord på maraton er (foreløpig) 2:28:42.

Andreas har de seneste årene drevet et enkeltpersonforetak for treningskonsultasjon, samt relaterte aktiviteter og tjenester. Han er også initiativtaker til prosjektene ”Breaking Marathon Limits” og ”Breaking2:30”, som tar sikte på å inspirere og oppmuntre løpere til å pushe sine egne grenser og ta ut sitt potensiale – uansett nivå. Engasjementet for kondisjonsidrett kommer også til uttrykk gjennom rollene i redaksjonskomiteen til Kondis, som Runner’s Worlds løpeskoekspert, som instruktør og reiseleder for Springtime, samt som ambassadør for Torshov Sport Runners.

Gjennom BML kan Andreas tilby:

  • Bedriftstreninger
  • Personlig treningsprogram
  • Tekst (artikler, taler, innhold, foredrag etc.)
  • Produktanmeldelser
  • Foredrag om trening
  • PT-timer

Les mer