23 kjappe med Julie Vollum Bø

ALDER: 26

ØVELSE: Løp/langrenn

KLUBB: Klubbløs  

YRKE/ STUDIER: Jusstudiet  

 

1. TRE ORD SOM BESKRIVER DEG HENHOLDSVIS SOM PERSON OG IDRETTSUTØVER: Som person: Strukturert, energisk og tykkhudet! Som ”Idrettsutøver”: Selvdreven, morgenfugl og disiplinert.

2. DU ER SVÆRT AKTIV INNENFOR FLERE IDRETTER. HVA BETYR IDRETTEN FOR DEG? Endorfiner, mestringsfølelse, opplevelser og vennskap! Idrett har oppgjennom gitt meg den ”yes-følelsen” jeg vanskelig oppnår på andre arenaer. I tillegg gir idrett mulighet til å oppleve det vakre landet vårt har å by på. Og ikke minst har jeg knyttet vennskap for resten av livet!

3. 3 ”FUN FACTS” OM DEG SELV? 1: Jeg har vært barsjef for et utested. 2: Jeg foretrakk romanian house music i noen år som treningsmusikk. 3: Jeg sitter ofte når jeg dusjer.

4. KAN DU SI NOE DU SELV TROR PÅ, MEN SOM ANDRE VIL VÆRE UENIGE MED DEG I? Frokost på sengen er ikke koselig/romantisk! Smuler i sengen, ubehagelig sittestilling. Det er en grunn til at det heter spisebord.

5. I MARS IMPONERTE DU HELE LANGRENNSNORGE VED Å GÅ 247 KM PÅ SKI PÅ 20 TIMER. HVA TAR DU MED DEG FRA DEN EKSTREME ØKTEN? Først og fremst ga det en enorm mestringsfølelse, og enda bedre var det å dele den følelsen med Thea. Vi pratet ikke mye sammen for å spare energi, men jeg lærte at det å motivere hverandre kan foregå i stillhet. Det er mye kjærlighet i stillhet også! I tillegg ble jeg bedre kjent med meg selv fysisk og mentalt. Når man bikket 100 kilometer for 120 kilometer siden sier kroppen i fra på en helt annen måte enn man er vant til. Jeg følte ikke ankler og håndledd lengre, men tenkte bare at jeg måtte sette en ski foran den andre. Den siste lærdommen handler om viktigheten av planlegging! Hadde jeg tenkt gjennom mulige utfordringer på forhånd hadde jeg sluppet en del kjipe situasjoner underveis, som et frossent drikkebelte allerede etter 60 kilometer.

6. PÅ HVILKEN MÅTE HAR JUSSTUDIENE HJULPET DEG SOM IDRETTSUTØVER OG VICE VERSA? Plusset med å studere er fleksibilitet. En nedside er derimot eksamensperiodene som medfører lite tid, og dermed dårligere form. Det positive med treningen er at det øker konsentrasjonen min. Gode skoleresultater og trening går hånd i hånd!

7. DU ER NORGESMESTER FOR JUNIOR PÅ SYKKEL, MEN HAR OGSÅ VUNNET FLERE KONKURRANSER MED BÅDE LØPESKO OG SKI PÅ BEINA. HVILKEN IDRETT TROR DU SELV AT DU KUNNE NÅDD LENGST I? 

Sykkel.

8. HVILKEN ANNEN IDRETT/SPORT SKULLE DU GJERNE VÆRT GOD I? Kickboksing!

9. FORBILDE? Farfar. Når han fylte 80 år tok han 20 push-ups for å feire. Det sier sitt?! I tillegg er han den mest godhjertete personen jeg kjenner. Det klages aldri, og han er mer opptatt av de rundt seg enn seg selv. I dag, 83 år gammel og alvorlig syk; fortsatt ingen klaging. Han er ute på 10-kilometersrunden hver morgen, etterfulgt av tøy og bøy. Jeg bøyer meg i støvet!

10. HVIS DU KUNNE INVITERT TIL EN 4-STJERNERS MIDDAG MED HVEM DU VILLE - DØD ELLER LEVENDE – HVEM VILLE DU INVITERT? HVORFOR? Lars Monsen, Farfar og Ellen DeGeneres. Jeg tror det ville blitt en lærerik  og morsom kveld.

11. HVORDAN SER DIN ”PERFEKTE DAG” UT? Er det bare jeg som ender opp med en skuffet følelse de gangene man tror dagen skal bli perfekt? For meg handler det mer om den godfølelsen du kjenner på kroppen i blant. Når jeg legger meg, uavhengig av hva jeg har gjort, med et smil om munnen. Da har jeg hatt en perfekt dag!

12: HAR DU NOEN UVANER? Roomien min mener det er at jeg støvsuger 06:00 om morgenen (før han våkner). Det er egentlig min måte å invitere til morgenjogg, hehe.

13. HAR DU NOEN RITUALER? Har flere. Av de jeg tørr å nevne er det å drikke minst 6dl vann med sitron hver morgen.

14. STØRSTE HØYDEPUNKT I LIVET SÅ LANGT? Etter mye tenking kom jeg frem til at det jeg virkelig husker var når jeg fikk First Price-lapskaus servert under forflytningssamling med NTG. Etter flere døgn med aktivitet er det den beste matopplevelsen jeg noen sinne har hatt.

15. BESTE IDRETTSOPPLEVELSE? Det må være når jeg var seks år gammel, og familien kom hjem midnatt etter en 22 timers kjøretur fra Nord- Norge. Mine første rulleski hadde ankommet. Jeg tvang pappa til å bli med til parkeringsplassen utenfor Coop OBS for åt este de.

16. FAVORITTØKT? Halvhard langtur på sti/terreng.

17. BESTE MOTIVASJONSTIPS? Finn ut akkurat hva som motiverer deg!

18. DRØMMEFERIE? Leie bil og kjøre rundt i alpene. Bestige fjelltopper på dagtid og tilbringe ettermiddagene langs en innsjø med pizza og rødvin!

19. HVA INSPIRERER/ MOTIVERER DEG I TRENINGSHVERDAGEN? Det er så mye! Akkurat nå er det frykten over hva som skjer med formen dersom jeg ikke gjør det.

20. FORETRUKKET MÅLTID FØR KVALITETSØKT/KONKURRANSE? Jeg kunne ønske jeg hadde et mer spennende svar, men det må bli havregrøt.

21: TIPS TIL A) FILM, B) DOKUMENTAR OG C) BOK? A) Film: Se opp. B) Dokumentar: Grizzly man. C) Bok: Allmenn formuerett av Kåre Lilleholt er ganske spennende, hehe.

22: HVA ER DIN «GUILTY PLEASURE»? Pepsi Max.

23: HVA ER DET OPTIMALE MÅLET MED «IDRETTSKARRIEREN»? Sub 3:00 på maraton. Har også en plan om å delta på ultraløp/skyrace.

Forfatter

Andreas Grøgaard

Andreas Grøgaard (f. 1992) har en bachelorgrad i psykologi og en mastergrad i ledelse- og organisasjonspsykologi. Han er svært interessert i en rekke idrettsgrener (fotball, langrenn, friidrett osv.), men har selv hovedsakelig bedrevet langdistanseløping siden 2012. Hans personlige rekord på maraton er (foreløpig) 2:28:42.

Andreas har de seneste årene drevet et enkeltpersonforetak for treningskonsultasjon, samt relaterte aktiviteter og tjenester. Han er også initiativtaker til prosjektene ”Breaking Marathon Limits” og ”Breaking2:30”, som tar sikte på å inspirere og oppmuntre løpere til å pushe sine egne grenser og ta ut sitt potensiale – uansett nivå. Engasjementet for kondisjonsidrett kommer også til uttrykk gjennom rollene i redaksjonskomiteen til Kondis, som Runner’s Worlds løpeskoekspert, som instruktør og reiseleder for Springtime, samt som ambassadør for Torshov Sport Runners.

Gjennom BML kan Andreas tilby:

  • Bedriftstreninger
  • Personlig treningsprogram
  • Tekst (artikler, taler, innhold, foredrag etc.)
  • Produktanmeldelser
  • Foredrag om trening
  • PT-timer

Les mer