26 kjappe med Lotte Miller

Fullt navn: Lotte Emilia Miller
Alder: 24 år
Øvelse: Olympisk distanse triatlon
Klubb: Bryne triatlonklubb
Yrke/studier: Proatlet og deltids idrettsvitenskap student
Personlige rekorder på utvalgte distanser: Kan ikke egentlig sette noen rekordtid på olympisk distanse triatlon, da forhold og løyper er så varierende.

1) Tre ord som beskriver deg som henholdsvis triatlet og person? Energisk, perfeksjonist, følelsesstyrt.

2) Hvordan beskriver andre deg? Ekstremt sosial og menneskekjær, en ordentlig ”entertainer” og ”people pleaser”. Sier alltid ting som det er: Direkte og ærlig. Jeg vet hva jeg vil, og jobber hardt for å oppnå de målene jeg har satt meg.

3) Hva betyr idretten for deg? Det er kanskje litt ekstremt å innrømme, men idrett er altfor meg (akkurat nå). Jeg har viet livet mitt til idrett siden jeg var ung og det har blitt en stor del av min identitet. Idretten ga meg en tilhørighetsfølelse da jeg ikke helt visste hvem jeg var og hva jeg ville med livet mitt. Takket være Triatlon har jeg fått muligheten til å utfordre meg selv både fysisk og psykisk. Det har gjort meg til et smartere og sterkere menneske – både i og utenfor idrettsarenaen.

4) 3 ”fun facts” om deg selv? 1) Jeg har helt strikkedilla. 2) Jeg er halvt skotte. 3) Jeg er yngstemann i en trillingflokk.

5) Kan du si noe du selv tror på, men som andre vil være uenige med deg i? Karma! Jeg er en som tror at alt det du gjør i livet gir ringvirkninger, og at gode ting som skjer i livet ditt er et resultat av gode handlinger som har blitt gjort tidligere: ”What comes around goes around”.

6) Du har fått to sesonger ødelagt på grunn av overtrening. Hva har du lært av det? Jeg trenger ikke være ”verdensklasse-Lotte” hver eneste dag.Jeg har en tendens til å være for streng og hard mot meg selv, til og med på de gode dagene. Ingenting har vært godt nok, men jeg har innsett at jeg faktisk veldig ofte er god nok! Det er viktig å lytte til kroppen, akseptere at den ikke alltid føles verdensklasse, og tilpasse treningen deretter. Det viktigste er ikke alltid å prestere og presse kroppen. I mine øyne handler det om å få jobben gjort på best mulig måte, ut ifra de signalene kroppen gir deg på dagen. Jeg har ikke alltid vært like god til å stole på meg selv og de signalene kroppen gir meg, men jeg har etter hvert innsett at dette er en veldig viktig del av å oppnå suksess innen idrett.

7) Hvilke erfaringer og kunnskap har du lært i idretten som du vil overføre til dine barn? A) Du kan få til akkurat det du har lyst til, om du bare jobber smart og hardt nok for det. B) Din verdi som menneske er ikke et resultat av dine prestasjoner, men et resultat av dine valg og handlinger igjennom livet. C) Suksess fører ikke nødvendigvis til lykke, men lykke kan øke sjansene for suksess.

8) Hvordan ser din“perfekte dag” ut? Den perfekte dagen inneholder: Fantastisk vær, god mat, gode mennesker rundt meg og trening (med overskudd) i flott natur.

9) Har du noen uvaner? Jeg er en som utsetter alt til siste liten (det kan ende med å bli et problem). Jeg sier også ting før jeg har tenkt det igjennom (kan gi meg problemer).

10) Har du noen ritualer? Nei, egentlig ikke.

11) Største høydepunkt i livet så langt? Flytte ut hjemmefra og ned til Danmark. Det var starten på mitt selvstendige liv!

12) Beste idrettsopplevelse? Ta min første mesterskapsmedalje (Junior VM i 2015) etter å ha vært overtrent i 2014.

13) Beste motivasjonstips? Omgi deg med mennesker som får ut det beste i deg, noen som får deg til å tro på deg selv og som gir deg lysten til å trene og prestere.

14) Drømmeferie? Reise til Italia eller Frankrike, bo lokalt, være i naturen og oppleve det beste av mat, kultur og mennesker.

15) Hva inspirer/motiverer deg i treningshverdagen? Jeg elsker å se framgang. Ingenting er mer motiverende enn å se at treningen har gjort meg til en bedre utøver. Jeg blir inspirert av mennesker rundt meg med god arbeidsmoral og med en vilje til å jobbe hardt for å nå målene sine.

16) Foretrukket måltid før kvalitetsøkt/konkurranse? Havregryn og naturell yoghurt med bær, nøtter og honning på toppen.

17) Hvis du kunne invitert til en 4-stjerners middag med hvem du ville - død ellerlevende – hvem ville du invitert? Hvorfor? En firestjerners middag med familien. Jeg er så glad i familien min og har det alltid kjempe kjekt sammen med dem!

18) Hovedfokus for å bli en bedre triatlet? Fokuser på dine styrker og svakheter. Se hva som må forbedres og hva som må finjusteres. Prioriter det som du må bli bedre på, og tren smart!

19) Viktigste avgjørelse for å bli en god triatlet? Du må ville/kunne gå ”all in”.

20) ... og dummeste avgjørelse som kan hindre dette? At du har for mange forpliktelser utenom trening/konkurranser.

21) Hvilken annen idrett/sport skulle du gjerne vært god i? Å være en rendyrket løper – å kunne løpe virkelig raskt.

22) Forbilde? Det er vanskelig å finne én person som forbilde. Det er så mange utrolige mennesker der ute som har kvaliteter som jeg ser opp til!

23) Tips til film, dokumentar, bok? Film: Hele Harry Potter-trilogien! Dokumentar: Icarus. Bok: Født til å løpe.

24) Hva er din ”guilty pleasure”? Kaffe og kake! Jeg elsker wienerbrød og kanelboller!

25) Favorittøkt? Alle gode treningsøkter!

26) Hva er det optimale målet med idrettskarrieren? Bli den beste jeg kan bli: Én av verdens alle beste kvinnelige triatleter!

Forfatter

Andreas Grøgaard

Andreas Grøgaard (f. 1992) har en bachelorgrad i psykologi og en mastergrad i ledelse- og organisasjonspsykologi. Han er svært interessert i en rekke idrettsgrener (fotball, langrenn, friidrett osv.), men har selv hovedsakelig bedrevet langdistanseløping siden 2012. Hans personlige rekord på maraton er (foreløpig) 2:28:42.

Andreas har de seneste årene drevet et enkeltpersonforetak for treningskonsultasjon, samt relaterte aktiviteter og tjenester. Han er også initiativtaker til prosjektene ”Breaking Marathon Limits” og ”Breaking2:30”, som tar sikte på å inspirere og oppmuntre løpere til å pushe sine egne grenser og ta ut sitt potensiale – uansett nivå. Engasjementet for kondisjonsidrett kommer også til uttrykk gjennom rollene i redaksjonskomiteen til Kondis, som Runner’s Worlds løpeskoekspert, som instruktør og reiseleder for Springtime, samt som ambassadør for Torshov Sport Runners.

Gjennom BML kan Andreas tilby:

  • Bedriftstreninger
  • Personlig treningsprogram
  • Tekst (artikler, taler, innhold, foredrag etc.)
  • Produktanmeldelser
  • Foredrag om trening
  • PT-timer

Les mer