Presentasjon av Ida Bergsløkken

Ti kjappe med Ida

Alder: 33 år

Klubb: Royal Sport

Bosted: Torshovdalen, Oslo

Yrke: Egentlig utdannet siv.ing bygg, men jobber nå som lunchkokk i Dekode

Sivilstatus: Samboer med Arne Post :)

1. Mål for 2019:

Aldri løpet maraton før, men skal forsøke å løpe under 2:37. Hvorfor denne grensen? Er en realistisk tid gitt at det er mitt første forsøk på distansen, men plutselig har jeg koko gode bein, og spiser laktat som energi og løper raskere. Kan jo også hende jeg går på en smell og løper mye saktere. Time will show! Ellers blir det fokus på å sette pers på halve distansen i Barcelona halvmaraton i februar, der målet er å se 1:13-tallet (har 1:14:35 fra København halv i 2018)

2. Hvordan ligger du an per dags dato.

Jeg tror jeg ligger bra an. Er motivert og løper en god del kilometer på og rundt terskel, noe jeg mener er meget viktig. Teller ikke kilometer og henger meg fint lite opp i syke mengder selv om jeg skal løpe maraton.

3. Hvor/hvilket løp ønsker du å bryte denne grensen?

Ønsker å bryte grensen i Rotterdam Maraton.

4. Bakgrunn som løper:

Har vokst opp i orienteringsfamilie, men var aldri helt stødig på hverken kartlesing eller kompasskurs og måtte derfor kompensere med å gønne på når jeg rota meg bort. I 2002-2003 bodde jeg et år i USA og begynte med Cross Country + Track & field. Skjønte da at det bare var å legge alt av kart på hylla og gå for løping, da jeg løp meg opp som topp fem på laget.
Stilte allikevel ikke opp i noe løp i Norge før 2010, da løp jeg mila på 43:43, og tenkte at jeg aldri kunne klare å løpe raskere. Etter det har det bare gått raskere og raskere da jeg liker å utfordre meg selv og prøve å slå mine egne tider. Nå er persen på mila 34:25.

5. Din maratonhistorie i tall:

Min maratonhistorie er rimelig tynn, siden jeg aldri har løpt det før, men nå er det en god del folk som mener jeg er skapt for maraton, så da må man jo faktisk bare gi det et forsøk. Uttalte forøvrig senest for ett år siden at jeg aldri skulle løpe maraton.

6. Hvorfor maratondistansen

Jeg er faktisk usikker på maratondistansen, da jeg aldri har løpt en økt på over 26,5 kilometer, så her kan altså alt skje. Logger alt på Strava, så det er bare å følge med.

7. Favorittøkt

Favorittøkt må være 45"/15". Synes det er veldig gøy å løpe denne både som terskeløkt, med jevn fart og kanskje 40-50 stk, eller som en syreøkt med 25 stk, hvor man hele tiden øker farten til man knapt nok vet om man kan holde seg på mølla (ja, synes denne økta bør løpes på mølle!). Det gir meg en skikkelig boost og alt annet føles så "sakte" etter å ha løpt i overfart. Anbefales! Har troa på sånne økter, selv i maratontrening, da jeg mener det styrker hofteleddsmuskulatur, samt aktiviserer enda flere muskler enn ved lengre terskeldrag i roligere tempo. Kan jo komme in handy når man begynner å bli sigen på slutten av et maraton.

8. Styrker som løper

Jeg er god på intensitetsstyre på hardøkter og er god på å hvile når jeg mener jeg bør og/eller trenger det. Stayerevne selv om jeg er sliten i løp. Dessuten elsker jeg intervall og terskel.

9. Svakheter som løper:

Svakhet: Ikke spesielt glad i å løpe rolige økter, så går heller tur eller hviler i stedet. Men da føler jeg at jeg lader opp hodet og er klar for neste terskeløkt.  Når det er sagt, mangler jeg hurtighet og er relativt sett raskere på halvmaraton enn på f.eks 3km og 5km.

10. Tre ord som beskriver deg som løper:

God pushe-evne, kunnskapsrik og sta.

No items found.