Presentasjon av Nina Wavik Ytterstad

  1. Alder: 56 år
  2. Kubb: SK Vidar
  3. Bosted: Oslo (Veitvet)
  4. Yrke/Studie: Rådgiver i Helsedirektoratet
  5. Sivil status: Gift

1. Mål for 2019:

Maraton 2.53. Halvmaraton: 1.23.  Ønsker å ta tilbake den norske klasserekorden, og kanskje snuse på 2.52-tallet.  

2.Hvordan ligger jeg an?

Jeg har hatt en fin senhøst med hvile etter Chicago maraton og Hytteplanmila i oktober. Har brukt tiden godt til å bygge meg opp til en brukbar mengde og skal fortsette med det frem til siste uken i desember.  Da rettes fokus mot vårens mål.

3.Hvor/hvilket løp ønsker du å bryte denne grensen?

Første mulighet for å nå halvmaratonmålet blir i Berlin 7. april. Deretter blir det maraton i slutten av april,  antagelig Hamburg.  Der har jeg løpt en gang før, og da med en god opplevelse.

4.Bakgrunn som løper:

Jeg begynte å løpe i en alder av 38 år etter å ha lagt håndballen på hylla.  Egentlig likte jeg bare å løpe med ball, og ikke mer enn det som var strengt tatt nødvendig for å bli varm nok før kampen.  Men så ble jeg fanget av Birkebeinerarrangementene.  Langrenn, sykkel og løping ga mulighet til å holde seg i form hele året.  Ble med i løpegruppa til Løpelabbet i Pilestredet og fikk mulighet til å være en del av testpanelet for joggesko.  Etter hvert ble det løping som trigget meg mest. Så ble det innmelding i SK Vidar, Holmenkollstafetten og NM-deltagelse på forskjellige distanser.  

5.Min maratonhistore:

I 2009 debuterte jeg på maratondistansen, NM i Tromsø, Midnight Sun Marathon. Det endte med bronse og 2.57 som sluttid.  Da var det gjort.  Siden har det blitt 18 maraton rundt omkring i verden.  I 2015 ble jeg medlem av The World Marathon Majors.  Da hadde jeg deltatt i New York, Boston, Chicago, London, Tokyo og Berlin.  Maratonpersen er fra Frankfurt i 2012 og lyder på 2.51.04.

6.Hvorfor maratondistanse:

Enkelt og greit fordi kroppen min ikke er skapt for lengere løp.  Jeg har prøvd meg tre ganger på det fantastiske Rallarvegsløpet, og alle gangene har kroppen kollapset etter ca 3,5 t.  Og da er det ikke noe gøy lenger, men jeg har kommet meg i mål og fortsatt dagen etter.  Det er noe med ernæringsnøkkelen jeg ikke har klart å finne ut av.  Vi får se om det går an å gjøre noe med det etter hvert.

7.Favorittøkt:

Jeg er fan av maratonprogrammet til Marius Bakken, og har brukt det til oppkjøring for alle mine løp.  Jeg liker variasjonen på intervalløktene som programmet legger opp til, og særlig de progressive øktene . F.eks. 4x9 min. som fordeler seg med 3 min. i sone 2, 3 min. i sone 3 og 3 min. i sone 4.  2 min. pause.  45/15-økter er også en av favorittene.

8.Styrker som løper:

Det tror jeg må være stayerevnen, og evnen til å "skvise" ut de siste kreftene.  I oppkjøringsperioden har jeg testløp på 5, 10 og halvmaraton, som bidrar til å sette en realistisk målsetning for maratonløpet.

9.Svakheter som løper:

Jeg har ikke vært flink nok til å ta signalene fra kroppen.  Jeg gjennomfører den økta som står på programmet selv om jeg får vondt eller har en dårlig dag.  Det har jeg prøvd å gjøre noe med det siste året, og det vil også være mitt fokus inn i 2019.  Jeg må tørre å hvile.

10.Tre ord som beskriver meg som løper:

Sta, strukturert og dedikert.

No items found.