Presentasjon av Yvonne Smith

Alder: 39 år

Klubb: Spirit - Stavanger Friidrettsklubb

Bosted: Fra Stavanger

Yrke: Sr. Personnel Coordinator

Sivilstatus: Gift, 2 barn

1. Målene for 2019

Sub 3 det året jeg bikker over i 40-årene hadde vært en drøm. For meg er dette en litt magisk grense som jeg har tenkt på en stund. I tillegg vil jeg forbedre persen min på halv, og kanskje teste en 10K for første gang. For å klare dette må jeg nok ta meg litt i nakken, øke mengden og forbedre strukturen på treningen. Dette er så absolutt mulig, så nå gleder jeg meg bare til 2019.

2. Hvordan ligger du ann per dags dato?

Nå for tiden har jeg endelig tatt tak i en gammel skade som har plaget meg en stund, men jeg satser på at behandling og mindre løping en periode hjelper på. Formen holdes ved like på ellipsemaskin og noen få løpeturer. Det funker overraskende bra, men er ikke like kjekt som å løpe ute i frisk luft. Heldigvis er det enda noen måneder med mye god trening før neste maraton.

3. Hvor/hvilket løp ønsker du å bryte denne grensen?

Hvor dette skal skje har jeg ikke helt bestemt enda, men det blir i utlandet og til høsten en gang. Det eneste jeg vet med sikkerhet er at det skal være paddeflatt og ikke for varmt. Amsterdam, Frankfurt eller Berlin er gode alternativ.

4. Bakgrunn som løper

Egentlig er jeg ikke en veldig erfaren løper, og friidrett er vel nesten den eneste idretten jeg aldri har drevet med. Tennis, håndball, fotball, ski av alle typer og vannsport noen av idrettene som opptok mesteparten av min tid. All løping over 60m eller en lengde på fotballbanen var langt, og det er bare fem år siden jeg meldte meg inn i en klubb som drev med organisert løpetrening. Da var jeg på et nivå hvor alt over 3km var langt, og marathon virket umulig. Dette snudde seg heldigvis raskt, formen ble kjapt bedre og det å fullføre et marathon virket ikke lenger umulig.

5. Din marathonhistorie i tall

Jeg har kun løpt tre marathon, i tillegg til noen halve og et par ultraløp. Av disse tre er det irriterende nok bare debuten som har vært som ønsket av ulike grunner, men det er det å finne den gode følelsen 2019 skal dreie seg om.

2016 München – 3.11.15

2017 Amsterdam – 3.11.55

2018 Berlin – 3.14.26

6. Hvorfor maratondistansen?

Det er mestringsfølelsen når jeg kommer i mål som trigger meg. Jeg elsker denne følelsen, og det gjør maraton spennende. Alle oppturene, nedturene og tankene jeg opplever underveis, og den gleden jeg kjenner når mållinjen krysses. Det er verdt all trening og organisering i forkant.

7. Favorittøkt

Favorittøkten er 4x3km på terskel, men jeg er også glad i langturene som bare flyter avgårde.

8. Styrker som løper

Fordelen min er nok at jeg liker å trene, og kan tåle å ha det vondt i perioder. Jeg løper jevnt og gjennomfører øktene som planlagt i forhold til fart og puls.

9. Svakheter som løper

Jeg må opparbeide meg bedre «løpeselvtillit» og bli flinkere til å snu om på de negative tankene når det bikker imot under løp. I tillegg må jeg bli flinkere til å legge konkrete planer for treningsuken.

10. Tre ord som beskriver deg som løper

Mye løpeglede, treningsvillig og pliktoppfyllende.

No items found.