Road to Barcelona #9

Av: Simen Næss Berge

Uke 9 av 12 mot Barcelona halvmaraton (14. - 20. jan)

Mål for uka: Gjennomføre tre styrkeøkter, to hardøkter og løpe 120-150 km.

Mandag:
Starta uka med en rolig 10 km i drittvær før skolen. Snittempo 4:52. Hvis det er mulig å bli snøblind av å løpe, så var ikke det her så langt i fra. Andre økt ble 50 min styrke etter forelesning.

Avslutta dagen med å løpe 10,1 km hjem fra jobb midt på natta. For første gang på veldig lenge klarte jeg å finne bittelitt flyt. 4:36 i pace og 68 % av makspuls. Kneet var litt vondere, uten at det bekymrer meg så veldig. Det virker å være bedre og verre omtrent annenhver dag nå, men så lenge trenden er positiv er jeg fornøyd.

Tirsdag:
Starta dagen med en relativt hard spinningøkt, som bestod av ca. 4 x 10 minutter på høy intensitet.

Andre økt ble styrke + 16 km helt rolig på mølla. Hadde egentlig tenkt til å prøve meg på en hardøkt på mølla, men etter både spinning og styrke var beina veldig seige. Prøver på nytt i morgen.

Onsdag:
Forsov meg litt til morraøkta og fant på noe der og da. Endte opp med 3 x 3000 m med 500 meter jogg som pause. Farta på 3000-meterne ble 3:30, 3:27 og 3:24. Dessverre er jeg ikke bedre enn det her per dags dato, men det er også nesten bedre enn forventa. Totalt ble det 14 km med snitt 3:55.

Dagens andre økt ble 10,1 km rolig. Måtte løpe litt fortere enn 100 % restitusjonstempo for å ikke fryse i hjel. Snitt 4:47.

Torsdag:
Torsdag morgen var det tidlig opp for å rekke å løpe før flytur. Det er sjelden jeg løper klokka halv seks på morgenen, men jeg ville mye heller det enn å ta en løpefri dag. 10 km med snitt 5:15.

Fredag:
13,4 km rolig sightseeing-tur i Praha før frokost. Snitt 4:59. Det finnes ikke bedre måter å se en ny by på enn å løpe en tur. Man kommer seg overraskende langt og får sett mye på en time. I tillegg er de fleste turistene fortsatt ikke ute i gatene på morgenen. Det var deilig å

bytte ut -16 grader fra morgenen før til opptil flere plussgrader nå.

Vurderte å løpe en tur til på kvelden, men jeg var ganske sliten etter en lang dag og droppa det. Klokka mi sa jeg hadde gått over 17 km i tillegg til løpinga, så da sa jeg meg fornøyd for dagen.

Lørdag:
Sightseeing del to. 11 km før frokost med snitt 4:51. Løp rolig hele veien bortsett fra ett drag over Charles Bridge.

Søndag:
Jeg var hjemme igjen og skulle kjøre langtur på mølle etter en kort styrkeøkt. Det var den eneste planen. Hvordan det skulle skje tok jeg på feelingen. Fasiten ble 25 km med de første 10 på 4:00, de neste 10 på 3:50 og de siste 5 på 3:40. Kontinuiteten i økta ble dessverre litt ødelagt av dopause etter 13 km, men jeg synes det her er noe av det bedre jeg har følt meg på lenge. Kneet krangla litt helt på slutten, men ikke verre enn jeg er blitt vant til. Nå er det her også det lengste jeg har løpt siden slutten av november, så litt smerter må jeg nok regne med.

Totalt: 119,8 km løping. 12 timer og 4 minutter trening.

Det ble en helt ok uke igjen hvor jeg føler jeg har ganske god kontroll. Jeg skulle gjerne fått løpt mer i høy fart, men det tørr jeg ikke prøve på enda. Mengden ble litt ned fra forrige uke, mye fordi jeg tok det rolig på ferie og ikke stressa med å kjøre doble økter. Hvis kneet spiller på lag de neste to ukene, vil jeg nok se på det her som en liten “down week” og prøve å løpe rundt 150 km de neste to ukene før jeg kjører en 1-ukes taper før halvmaratonløpet i Barcelona. Det er kun tre uker igjen, altså så og si ingen tid til å forbedre formen på. Målet om 68:59 er for langt unna til at det er realistisk eller lurt å prøve. Persen min på 71:25 kan jeg kanskje være i nærheten av om alt klaffer de neste ukene. Ellers må jeg håpe at jeg i det minste kan løpe på under 75 minutter, som er første halvdel på cruise-control i en 2:30-maraton.

No items found.