Rodal-Styrke med Jann Post og Vebjørn Rodal

Vebjørn Rodal ble olympisk mester på 800 meter i 1996. Her gir han et innblikk i en av sine faste styrkeøkter. Hver uke i 10 år ble denne enkle, men effektive økten gjennomført på trening. Her guider Rodal seerne gjennom økta trinn for trinn, mens Jann Post er prøvekanin. Vi får bakgrunn for økta og gjennomføringstips på hver enkelt øvelse. Jann har aldri vært noe flink til å få kontinuitet på styrketrening med et travelt liv. Denne økta passer han bra fordi den tar bare 25 minutter og kan gjennomføres hvor som helst. Det trengs ikke noe utstyr i det hele tatt. Dermed har til og med han klart å få dette inn 15 uker på rad.Ingen av øvelsene er revolusjonerende eller kompliserte. Men med god gjennomføring og høy intensitet er økta et godt tilskudd til den vanlige løpetreningen. Kanskje blir man litt bedre på å holde seg i riktige posisjoner, og opprettholde riktig og rask stegavvikling når det røyner på.

Dette er økta:

1. Mage(rette magemuskler). Dobbel varighet
​2. Høye kneløft på stedet.
​3. Stålfjæra, husk eksplosiv utførelse, pass på at rumpa skal ned mellom hælene og hev blikket.
​4. Diagonale hopp med armene i bakken(fram og tilbake hopp). Husk at alle bevegelser skal gå i fartsretningen. Korte lette berøringer på bakken.
​5. Supermann. Strekk ut motsatt hånd og fot, full strekk. Dobbel varighet.
​6. Samme øvelse som de diagonale hoppene, men samlede bein.
​7. Kombihopp: Burpees
8. ​Hopp med knærne opp mot brystet. Prøv å gjennomfør uten mellomhopp
​9. Mage(skrå magemuskler, vri fra start). Dobbel varighet. ​Ankelhopp: 10 sek rolig/10 sek maks i 1 min.

NB! Hele serien gjentas en gang til etter 4-6 min pause.
Tilpass antall repetisjoner til ferdighetsnivå, men utgangspunktet er 20 sek innsats og 20 sek pause. Dobbel varighet på mage og rygg. Samt 1 min på øvelse 10.
NB! Lett å lure seg selv med å «stjele» noen sekunder pause både i starten og på slutten. Det MÅ unngås.

Lykke til, Vebjørn!

No items found.